Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Τηλεκριτική

Δυο νεανικές εκπομπές προβάλλονται από την ΝΕΤ τον τελευταίο καιρό.

Κάθε Σάββατο στις 4:30 μ.μ. παρουσιάζεται το "CARUSEL".  Η εκπομπή επιχειρεί μία πρωτότυπη περιοδεία στον κόσμο της μουσικής. Σε κάθε επεισόδιο γίνεται και από μία στάση στον παγκόσμιο χάρτη της μουσικής, παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό μουσικό είδος, την ιστορία του και τους πιο διάσημους εκπροσώπους του. Από το hip-hop στην jazz, από την samba στο swing και στις μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου, η Φένια Παπαδόδημα και ο Γιώργος Παλαμιώτης φιλοξενούν επαγγελματίες μουσικούς αλλά και νέους μαθητευόμενους και μαζί εξερευνούν κάθε είδος μουσικής με βάση τη μελωδία, την αρμονία και τον ρυθμό. ...
Το πρωτότυπο αυτό τηλεοπτικό μουσικό εργαστήρι απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, με διάθεση να ανακαλύψουν τις κρυφές πτυχές της μουσικής δημιουργίας αυτοσχεδιάζοντας και εκπλήσσοντας μας .
Ήδη έχουν παρουσιαστεί θέματα για την μουσική σημειογραφία, για το γαλλικό gypsy swing, για τη βραζιλιάνικη μουσική και για τη μουσική των Βαλκανίων.
Για το τρέιλερ της εκπομπής κλικ εδώ.

Πιστεύουν οι σημερινοί 15χρονοι στο Θεό; Είναι ευτυχισμένοι; Ερωτευμένοι; Ποιο είναι το αγαπημένο τους μάθημα; Ποιο είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται πριν κοιμηθούν; Το Schooltube είναι η πρώτη τηλεοπτική απόπειρα να καταγραφεί η ζωή των εφήβων σε όλη την Ελλάδα από τους ίδιους.
Κάθε εβδομάδα στις 5:00 μ.μ. το Schooltube μας ξεναγεί σε ένα τόπο της Ελλάδας και γίνεται το άμεσο κανάλι επικοινωνίας. Χωρίς παρουσιαστή, με χιούμορ, αυτοσαρκασμό, ειλικρίνεια αλλά και αναπάντεχη οξυδέρκεια έφηβοι απ' όλη την Ελλάδα, οδηγούν ή και παίρνουν την κάμερα και μας δείχνουν το μέρος όπου ζούνε, το σχολείο τους, το δωμάτιό τους, το πρωινό τους ξύπνημα, τις πλάκες τους, τις ανησυχίες τους, τις κρυψώνες τους. Κάνουν την κριτική τους στους μεγάλους, ονειρεύονται, προσγειώνονται στην πραγματικότητα, παίζουν, καρδιοχτυπούν, ελπίζουν. Και αποδεικνύουν ότι η εφηβική Ελλάδα ενηλικιώνεται δυνατά! 
Ήδη έχουν παρουσιαστεί εκπομπές από Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Σέρρες, Πήλιο, Αλιβέρι, Λίμνη Δοϊράνη, Λευκάδα.
Όλα τα επεισόδια υπάρχουν στο ERT Web TV κλικ εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου