Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

"Οι θορυβοποιοί"

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011, στο μάθημα για την ένταση του ήχου, αναφερθήκαμε και στους θορύβους και πώς επηρρεάζουν την σωματική αλλά και την ψυχική μας υγεία. Σύμφωνα με επίσημες μετρήσεις η Λαμία βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες ελληνικές πόλεις στην ηχορύπανση (κλικ εδώ και εδώ), ενώ στα ελληνικά σχολεία ανησυχητική απειλή θεωρείται το επίπεδο θορύβων, το οποίο βρίσκεται στα 61 db ενώ τα επιτρεπτά όρια είναι στα 35 db (κλικ εδώ).
Στη συνέχεια παίξαμε το παιχνίδι "Θορυβοποιοί":

Χωριστήκαμε σε 3 ομάδες. Η 1η (πομποί) και η 3η (δέκτες) ομάδα είναι στις άκρες της αίθουσας, ενώ η 2η ομάδα (θορυβοποιοί) στο μέσον, κρατώντας κρουστά όργανα τάξης. Η 1η ομάδα διαλέγει κρυφά ένα τραγούδι και τραγουδάει τη μελωδία για να το καταλάβει η 3η ομάδα. Η 2η ομάδα προσπαθεί να τους εμποδίσει με το θόρυβο των οργάνων. Αν δεν το καταφέρει σε 30΄΄, δίνει τα όργανα στην ομάδα που βρήκε το τραγούδι και οι ρόλοι αλλάζουν.
Σ' εμάς και οι τρεις ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες.
Τελικά, καμιά φορά χρειάζεται και η φασαρία, για να εκτονωθούμε ή να παίξουμε. Γενικά, όμως, χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί με τους θορύβους και τις δυνατές εντάσεις.

Οι μαθητές του Α4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου