Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας

Οι διακοπές των Χριστουγέννων έφτασαν! Η Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου ήταν η τελευταία μέρα στο σχολείο για το 2013. Το πρωί έγινε εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας. Στη συνέχεια, επιστρέψαμε στο γυμνάσιο κι ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων πρόσφερε σε όλα τα παιδιά ευχετήριες κάρτες και γλυκίσματα. Αργότερα, οι μαθητές του τμήματος Α3 των Βιωματικών Δράσεων πέρασαν απ' όλες τις αίθουσες και τα γραφεία κι έψαλαν τα κάλαντα. Ακολούθησε η χριστουγεννιάτικη σχολική γιορτή, με γιορτινά ποιήματα, τραγούδια και χορούς. Στο τέλος, ο διευθυντής συνεχάρη όλους τους συντελεστές για την επιτυχία των γιορταστικών εκδηλώσεων και ευχήθηκε σε όλους καλές και ευτυχισμένες διακοπές.

 

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΘΕΣΜΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ & Β/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 - 11 - 13 στην αίθουσα Jacqueline de Romilly του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων η εκδήλωση βράβευσης του "Θεσμού Αριστείας και Ανάδειξης Καλών Πρακτικών στην Α/θμια & Β/θμια Εκπαίδευση". Επίσης, έγινε παρουσίαση του καλαίσθητου τόμου προβολής των βραβευθέντων έργων των τριών ετών λειτουργίας του θεσμού. Μεταξύ των άλλων περιέχονται και έργα των βραβευθέντων συμπολιτών μας εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε σχολεία της Λαμίας,  Δημήτρη Γρίβα (2 βραβεύσεις) εκπ/κού του 2ου Γυμνασίου Λαμίας και Γιάννη Σβώλη εκπ/κού του 4ου Γυμνασίου Λαμίας.
Στόχος του θεσμού της Αριστείας είναι η ανάδειξη και η επιβράβευση των καινοτόμων παρεμβάσεων των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και η δημιουργία δικτύου καλών πρακτικών, προκειμένου να αξιοποιηθούν απ' όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Στο "αποθετήριο" της πληροφοριακής πύλης του προγράμματος http://excellence.sch.gr υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι βραβευθείσες προτάσεις για κάθε ενδιαφερόμενο. Στα τρία έτη εφαρμογής του θεσμού έχουν βραβευτεί 309 προτάσεις από 2048, που αφορούν αντικείμενα όλων των ειδικοτήτων και σχολικών δραστηριοτήτων.
Μέσα από αυτά τα έργα αναδεικνύεται η δημιουργικότητα, η πρωτοβουλία, η φαντασία και η προθυμία των εκπαιδευτικών να καινοτομήσουν προς όφελος των μαθητών τους, παρά τις αντιξοότητες, για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής πράξης.  

Εμφανίσεις της μουσικής ομάδας

Η μουσική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Λαμίας θα συμμετέχει στον εορτασμό των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της πόλης μας, με επίκαιρο μουσικό ρεπερτόριο.
1. Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 7:30 μ.μ., στην Πλατεία Πάρκου, εναρκτήρια εορταστική εκδήλωση του Δήμου με φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.
2. Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 7:00 μ.μ., στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, στην τελετή έναρξης της "Μαγεμένης Ελατοχώρας".
3. Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 11:30 π.μ., στο 2ο Γυμνάσιο Λαμίας, εορταστική σχολική εκδήλωση.
4. Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 7:00 μ.μ., στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, συμμετοχή στις εκδηλώσεις της "Μαγεμένης Ελατοχώρας".